In het kader van het One School One Country programma van WorldSkills, wordt elk land gekoppeld aan een lokale basisschool. Team NL was gekoppeld aan de Al Rahba school, een meisjesschool in het buitengebied van Abu Dhabi.

De leerlingen hebben de afgelopen maanden projecten uitgevoerd om meer te weten te komen over Team NL, Nederland en de Nederlandse cultuur. Het hoogtepunt is dan natuurlijk het bezoek van het Nederlandse team inclusief onze mascotte, de Nederlandse leeuw. Ook de Nederlandse ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten, Frank Mollen, was hierbij aanwezig.

Team NL was duidelijk verrast door het warme welkom door docenten en leerlingen van de school. De volksliederen werden gezongen en speeches van de ambassadeur en Jos de Goey, algemeen directeur van WorldSkills Netherlands volgden. Binnen werden folklore dansen opgevoerd, zowel Hollands als Arabisch. In de zaal waren 6 hoeken ingericht, 3 over Nederland en 3 over de Verenigde Arabische Emiraten. Team NL liet zich Arabische kleding aanmeten en er waren culinaire specialiteiten uit beide landen. Na een partijtje gezamenlijk dansen werd nog een bezoek gebracht aan de speciaal ingerichte ‘innovation gallery’, een expositie van allerlei werkstukken van de leerlingen. Na het uitwisselen van bedankjes vertrok Team NL richting lunch en een bezoek aan de woestijn.

In de woestijn ontmoette Team NL voor het eerst alle andere deelnemers. Ze aten gezamenlijk, landen voerden hun yell uit en ze zagen meer van de woestijn in een 4×4 jeep en op de rug van een dromedaris.

De leerlingen van de Al Rahba school brengen vanaf zondag een bezoek aan ADNEC, de wedstrijdlocatie, om zich verder te laten inspireren door alle beroepen, hun eigen skills te ontdekken en natuurlijk om Team NL aan te moedigen. Team NL en de leerlingen van Al Rahba school….vrienden voor het leven.