Team NL verovert goud en 8 medals of excellence in Verenigde Arabische Emiraten

Tijdens WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’, dat van 14 t/m 19 oktober plaatsvond in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten heeft Pien Hoveling een gouden medaille veroverd. Pien (21), komt uit Koog aan de Zaan en studeert bij Nimeto Utrecht. Zij is al nationaal kampioen, Europees kampioen en nu dus wereldkampioen. In Abu Dhabi werd ze bovendien uitgeroepen tot Best of Nation. Pien direct na afloop van de prijsuitreiking: “Ik dacht dat een podiumplek misschien wel haalbaar was, maar wereldkampioen! Ik had dit nooit kunnen bereiken zonder mijn expert en docent Erika Scharff”. Erika: “Ik ben zó trots op Pien!”       

Verder sleepten acht Nederlandse deelnemers een medal of excellence in de wacht, een medaille voor een bovengemiddelde prestatie.

Medals of excellence

De medals of excellence werden omgehangen bij:

-Berend van de Donk en Lennard Buck (ROC Summa College/Prodrive Technologies) voor Mobiele

Robotica.

-Brent Koekkoek (ROC van Twente/Smeot/Machinefabriek Westerhof) voor Lassen

-Esther Weijenberg (Groene Welle/Fleur Inn) voor Bloembinden

-Julian van Lohuizen (Deltion College/Installatiewerk Noord Oost Flevoland/Elders Totaalinstallateur)

voor Sanitaire- en Verwarmingstechniek

-Rick Lammerink (ROC van Twente/Bouwmensen Almelo) voor Bouwtimmeren

-Tim Klessens (ROC ter AA/Hartman Bouwbedrijf) voor Metselen

-Wilhelm Scholten (ROC van Twente/Bouwmensen Twente Almelo/Rietmeijer Tegelzetbedrijf) voor

Tegelzetten

Tijdens deze 44-ste editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers. Door de wereldwijde groei van de WorldSkills organisatie en het hoge niveau wordt het elke editie lastiger om een plek op het erepodium te bemachtigen.

Grootste beroepenevent ter wereld

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s in 51 beroepen mee. Tienduizend bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld bezochten het evenement.

Skills Heroes

De deelnemers in Team Nederland hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. In het schooljaar 2017/2018 doen 57 mbo-scholen mee aan vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 751 opleidingen in 61 wedstrijdrichtingen, zij kunnen zich kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL.

WorldSkills Netherlands

Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan WorldSkills 2017. De deelname aan WorldSkills 2017 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. WorldSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2019 in Kazan, Rusland. Volgend jaar september vindt eerst het EK voor beroepen EuroSkills plaats in Budapest, Hongarije.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

 

Meer informatie, waaronder een overzicht van alle uitslagen, is te vinden op www.teamnederland.com

Voor meer informatie en/of een interview met één van de deelnemers, kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Houd u rekening met het volgende:

-Team Nederland zit op vrijdag 20 oktober vanaf 07.00 uur (Nederlandse tijd) in het vliegtuig terug naar Nederland. Het team wordt om 14.45 uur op Schiphol terugverwacht.

-In praktijk betekent dit dat u deelnemers van Team NL telefonisch kunt spreken:

-op vrijdagmorgen 20 oktober tussen 06.00 en 07.00 uur

-op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur

Wij verzoeken u eerst contact op te nemen met Sabien Adelaar. Zij bevindt zich in Nederland en kan u te woord staan en in contact brengen met de gewenste persoon in Abu Dhabi.

In Nederland:

Sabien Adelaar, adelaar@worldskillsnetherlands.nl, 088 080 8845 / 06 41 42 49 16

In Abu Dhabi:

Muriel Mariman, mariman@worldskillsnetherlands.nl, +31 6 33884211

Foto’s

Hoge resolutie beeldmateriaal is te vinden op: http://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/WorldSkills/WorldSkills-2017

Video

Desgewenst kunnen wij professioneel materiaal vanuit Abu Dhabi aanleveren U kunt kosteloos gebruik maken van het ruwe materiaal.