WorldSkills 2019

Het belangrijkste doel van de WorldSkills-competitie is het bevorderen van beroepsonderwijs als een van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische ontwikkeling. WorldSkills 2019 vindt plaats in Kazan van 22 tot en met 27 augustus. De 45e WorldSkills-competitie zal meer dan 1.600 jonge professionals uit meer dan 60 landen bij elkaar brengen, zij zullen deelnemen aan meer dan 56 competities. Het evenement vindt plaats in KAZAN EXPO International Exhibition Centre, waar meer dan 1.500 experts het werk van de deelnemers zullen beoordelen.

Meer dan 56 competities in verschillende vakgebieden – van timmerman tot bloembinder en kappers tot elektrotechneuten. De deelnemers vertegenwoordigen de beste van hun leeftijdsgenoten en worden geselecteerd vanuit vakwedstrijden die worden georganiseerd in de landen en regio’s van WorldSkills International. Team Nederland zal bekend worden gemaakt na Skills The Finals, waar mbo-studenten tijdens de vakwedstrijden voor het mbo, genaamd Skills Heroes, strijden om Nederlands kampioen te worden.

Deelnemers en experts zullen tijdens WorldSkills 2019 worden ondergebracht in de ‘WorldSkills Village’ (het huidige Universiade Village), met een capaciteit van 14.000 mensen. De WorldSkills Village wordt het belangrijkste culturele en entertainmentcentrum van het evenement.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van WorldSkills 2019.